Dunne ontlasting is geen pretje

Kinderen en volwassenen kunnen last hebben van obstipatie, dit kan zich uiten in dunne ontlasting (dat klinkt niet logisch, maar lees verder) omdat de harde ontlasting vast zit en niet weg kan. Dit noemen we dan ook wel verstopping en omdat de andere ontlasting er uit moet, komt deze er veel dunner uit dan je gewend bent.

Op tijd naar de dokter met dunne ontlasting

Als je een dag last hebt van dunne ontlasting kan dat meestal geen kwaad, maar wanneer het dagen aan een stuk aan blijft houden, moet je je eens afvragen of je misschien wat verkeerds hebt gegeten. Zijn er meer mensen in de omgeving die het hebben? Het kan altijd een virus zijn, maar als het niet over gaat, ga dan op tijd naar de dokter. Het advies is meestal dat je het een paar dagen aan kunt kijken en daarna even met de arts contact kunt hebben over de mogelijkheden. Ook kunt u de obstipatie producten bekijken, of daar iets tussen zit voor u.

BLIJF DRINKEN BIJ EEN DUNNE ONTLASTING

Bij dunne ontlasting is het van belang dat je voldoende blijft drinken, dan blijf je namelijk je lichaam spoelen. Je kunt niet zonder vocht, we kunnen best een paar dagen zonder eten, maar zonder drinken kunnen we niet want dan drogen we uit. Het advies hierbij is dan ook blijf twee liter drinken per dag, zodat je je lichaam kunt spoelen en voldoende vocht binnenkrijgt en niet uit gaat drogen. Dit bevorderd zowel de obstipatie bij kinderen, als volwassenen. Het is zelfs nog beter als je wat meer kunt drinken, maar wanneer je je niet goed voelt is twee liter vaak al moeilijk haalbaar.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.