Gember tegen misselijkheid werkt!

Gember tegen misselijkheid is al een eeuwenoud hulpmiddel in de Chinese geneeskunde. Om die reden krijgen zwangere vrouwen die last hebben van misselijkheid dan ook van de arts het advies om producten met gember te gebruiken. Gember heeft niet alleen een positieve werking op de misselijkheid. Ook zou het de griepverschijnselen kunnen reduceren en is het volgens onderzoek een middel dat de kans op darmkanker verminderd. Niet vreemd, aangezien gember volgens diverse studies een positieve werking heeft op de maag en het spijsverteringskanaal.

Wat doet gember?

In de Nederlandse supermarkten is gember te koop als verse wortelknol. Niet alleen als knol maar ook gekonfijt als siroop of poeder is gember te verkrijgen. De gember is afkomstig van de gemberplant en is een echte smaakmaker. In veel gerechten wordt gember gebruikt om smaak toe te voegen. Gember wordt over het algemeen niet puur gegeten. De smaak van de knol is hier te sterk voor.

Bij het kopen van gember is het belangrijk erop te letten dat de gemberknol niet is uitgedroogd. De knol moet stevig aanvoelen. Het is geen probleem wanneer er uitlopers op de knollen aanwezig zijn. Deze kunnen gewoon worden gebruikt of verwijderd. De smaak is namelijk minder sterk van de uitlopers. Gember kan zo’n twee tot drie weken bewaard worden in de koelkast. Gekonfijt of als poeder is de houdbaarheid veel langer. Denk hierbij aan enkele maanden tot zelfs een jaar.

Gember in de Chinese geneeskunde

De Chinese geneeskunde beweert dat gember een positief effect heeft op verschillende organen in het lichaam. Zoals de maag, de longen en het spijsverteringskanaal. Daarnaast zou het ook een pijnstillende werking hebben. Niet alleen de Chinese geneeskunde geloof in de werking van gember. Over de hele wereld, wordt gember gezien als een middel om de spijsvertering te verbeteren. Zo ook tegen een misselijk gevoel. Gember bevat daarnaast een ontstekingsremmende stof. Dit is door meerdere wetenschappers onderzocht en bewezen.

Gember tegen misselijkheid en griep

Er zijn geen twijfels meer over de werking van gember tegen misselijkheid en griep. Gember wordt regelmatig gebruikt om de klachten van misselijkheid en griep te verminderen. Door het toevoegen van bijvoorbeeld gemberpoeder of gembersiroop aan gerechten. Ook het nuttigen van gemberthee of gemberbier is een goede mogelijkheid. Gember tegen misselijkheid is een echt huismiddel.

Gember ter voorkoming van darmkanker

Uit onderzoek van de University of Michigan is gebleken dat er enkele bestandsdelen in gember zitten die een positief effect hebben bij de preventie tegen darmkanker. De vorming van tumoren kan namelijk worden voorkomen door het gebruik van producten die gember bevatten. Het nadeel van het gebruik van gember is dat het een verhoogde kans geeft op maagklachten, winderigheid en zuurbranden. Met name bij het gebruik van gembersupplementen. Ondanks de positieve onderzoeksresultaten, is verder onderzoek vereist volgens de onderzoekers.

Gember tegen diabetes effectief

Diezelfde onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat gember ook effectief is tegen diabetes mellitus type 2, ofwel suikerziekte. Glucose in het bloed zou onder controle gehouden worden door de gember. Gember is in staat om onafhankelijk van insuline de opname van glucose te verhogen in de spiercellen. Op basis van deze onderzoeksresultaten is er een verder onderzoek gestart onder diabetes mellitus type 2 patiënten.

2 Reacties

  1. Helpt gember echt?

    Antwoord
    • Ik was na n operatie flink misselijk vd medicatie en door n kop ,niet te sterke, gemberthee hoefde ik in ieder geval niet te spugen en zakte de misselijkheid zéker

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.