Griep in Nederland

De griep ligt op de loer door het koude weer in Nederland. Het kwik komt begin oktober niet boven de 20 graden Celsius, waardoor virussen sneller het lichaam kunnen binnendringen. Griep veilt ieder jaar duizenden mensen per jaar en is zelfs voor enkele personen levensbedreigend.

Iedereen is weleens geveild door de Griep. Helaas is het niet mogelijk jezelf voor 100% te beschermen tegen de griep. Ook de griepprik sluit een influenzavirus besmetting niet uit. Griepverschijnselen worden veroorzaakt door het influenzavirus. Dit virus heerst in veel gevallen tussen de maanden oktober en maart. Ondanks dat de griepprik geen 100% bescherming biedt wordt het vaccin wel aangeraden. Het beperkt namelijk niet alleen de kans op het krijgen van griep. Ook de kans op mogelijke complicaties en de hevigheid van de griep symptomen zijn minder.

Griep en griepepidemie in Nederland

In oktober 2014 stijgt het kwik niet boven de 20 graden Celsius. In tegenstelling tot een maand eerder. De maand augustus ging in 2014 zelfs in de boeken als één van de warmste sinds jaren. Door het koude weer kruipen mensen sneller en dichter bij elkaar. Hierdoor kunnen griepvirussen eenvoudig en sneller worden overgedragen op anderen. Een griepepidemie staat dus voor de deur. Overigens is een griepepidemie niet opmerkelijk te noemen. Vrijwel jaarlijks is er sprake van een griepepidemie in Nederland. De lengte en duur van de epidemie verschilt echter wel fors per jaar.

Kans op griep verminderen

Om de kans op griep te verkleinen is het raadzaam voldoende vitamine binnen te krijgen. Dit zorgt namelijk voor een beter immuunsysteem, waardoor virussen lastiger het lichaam kunnen binnendringen. Ook het voorkomen van stress, voldoende nachtrust en het letten op de hygiëne zijn belangrijke speerpunten. Met name het wassen van de handen, verkleint de kans op het krijgen van griep aanzienlijk.

Ondanks dat het voorkomen van griep niet geheel is te voorkomen, kan de kans wel aanzienlijk worden verkleint. Wil jij de griep in 2015 voorkomen? Haal dan sowieso de griepprik voor het seizoen 2014-2015. De griepprik is waarschijnlijk omstreeks midden oktober beschikbaar.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.