Hartritmestoornissen behandeling

In sommige gevallen kan een hartritmestoornis ernstige complicaties met zich meebrengen. Het is dan ook verstandig om een arts te raadplegen als u een hartritmestoornis vermoedt. De arts zal aan de hand van de symptomen en een onderzoek een diagnose stellen. Als blijkt dat u inderdaad een hartritmestoornis heeft, zal er een hartritmestoornissen behandeling volgen.

Hoe wordt de diagnose van een hartritmestoornis gesteld?
De diagnose van een hartritmestoornis wordt meestal gesteld aan de hand van de symptomen en een onderzoek. De arts zal u enkele vragen stellen over de symptomen die optreden. Daarna zal hij een onderzoek doen naar uw hartslag. Hierbij zal hij de polsslag, de snelheid van de ademhaling, de temperatuur en de bloeddruk meten. Daarnaast zal de arts de activiteit van uw hart onderzoeken aan de hand van een hartfilmpje met een ECG.

Het komt echter vaak voor dat uw hartslag weer normaal is op het moment dat u bij de arts bent. Dan zal de arts enkel de symptomen die volgens u optreden gebruiken voor verder onderzoek. Na het onderzoek van de hartslag zal de arts zoeken naar mogelijke oorzaken. Op deze manier kan hij een volledige diagnose stellen en u vertellen of u een hartritmestoornis heeft en zo ja welke.

Hoe worden hartritmestoornissen behandeld?
De hartritmestoornissen behandeling hangt af van het soort hartritmestoornis dat u heeft. Hieronder hebben we de hartritmestoornissen in vier soorten onderverdeeld.

Te snelle hartslag
Een te snelle hartslag kan meestal worden voorkomen door minder stress, minder inspanning en een betere voeding. Het kan echter voorkomen dat een hartziekte de oorzaak van een verhoogde hartslag is. Dan zal de arts kiezen voor een hartritmestoornissen behandeling. Deze behandeling kan bestaan uit medicijnen of een pacemaker, maar het kan ook zijn dat de arts u adviseert een aantal hartcellen te laten verbranden of bevriezen.

Te langzame hartslag
Vaak geeft een vertraagde hartslag geen klachten. De arts zal u dan ook geen hartritmestoornissen behandeling geven. Als u wel last heeft van symptomen, kan de arts u medicijnen of een pacemaker aanraden.

Onregelmatige hartslag
Een onregelmatige hartslag komt bij veel mensen voor. Het kan echter zijn dat u hier vaak last van heeft en graag een hartritmestoornissen behandeling wilt. Ouderen zullen meestal ook behandeld worden bij een onregelmatige hartslag, omdat het bij hen gevaarlijk kan zijn.

De hartritmestoornissen behandeling die de arts voor u opstelt hangt geheel af van de oorzaak van de onregelmatige hartslag. In ieder geval zal een arts u een aantal voedingswaren afraden en een aantal aanraden. Daarnaast zal hij een behandeling opstellen die gericht is op de oorzaak van de hartritmestoornis, als dit een aandoening blijkt te zijn.

Verstoorde samenwerking van boezems en kamers
Meestal wordt een verstoorde samenwerking van boezems en kamers veroorzaakt door een aandoening. De arts zal op zoek gaan naar de oorzaak en zijn behandeling hierop richten. Het komt ook wel eens voor dat een erfelijke aandoening de oorzaak van de verstoorde samenwerking is. Dan zal de arts u waarschijnlijk medicijnen voorschrijven of een chirurgische ingreep of pacemaker aanraden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.