Hartritmestoornissen symptomen

Er zijn diverse soorten hartritmestoornissen en er kunnen dan ook verschillende symptomen optreden. De symptomen hangen af van het soort hartritmestoornis dat u heeft. We hebben de hartritmestoornissen symptomen hieronder onderverdeeld over vier soorten hartritmestoornissen.

Wat zijn de symptomen van een te snelle hartslag?
Een te snelle hartslag komt in veel situaties voor en iedereen kan er dan ook mee te maken. De meeste mensen met een verhoogde hartslag zullen te maken krijgen met hartritmestoornissen symptomen als kortademigheid en duizeligheid en meestal voelt u uw hart kloppen in uw keel of op de borst. Andere hartritmestoornissen symptomen van een te snelle hartslag zijn een opgezette buik, ademnood en pijn in de borst. De symptomen kunnen een paar minuten tot enkele dagen aanhouden.

Wat zijn de symptomen van een te langzame hartslag?
Een te langzame hartslag is meestal niet zo gevaarlijk en er zullen dan ook weinig hartritmestoornissen symptomen optreden. Het kan wel zijn dat u te maken krijgt met duizeligheid en een te lage bloeddruk.

Wat zijn de symptomen van een onregelmatige hartslag?
Bij een onregelmatige hartslag kunt u last hebben van duizeligheid en soms ook misselijkheid. Daarnaast kan het voorkomen dat u erg vermoeid wordt. Andere hartritmestoornissen symptomen die kunnen optreden bij een onregelmatige hartslag zijn hartkloppingen en transpireren.

Wat zijn de symptomen van een verstoorde samenwerking van de boezems en kamers?
Een verstoorde samenwerking van de boezems en de kamers kan veel hartritmestoornissen symptomen met zich meebrengen. De pompwerking van het hart is verstoord, waardoor het bloed niet door het gehele lichaam kan worden gepompt. Er kunnen dan vochtophopingen ontstaan in de enkels, benen of buik en u kunt ook te maken krijgen met kortademigheid door vochtophopingen in de longen. Daarnaast kunt u zeer vermoeid en duizelig worden.

Wat zijn de gevolgen van een hartritmestoornis?
Hartritmestoornissen kunnen heel vervelende gevolgen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u in ademnood komt, uitdroogt of zelfs het bewustzijn verlijst. Daarnaast kunt u ook te maken krijgen met pijn in de borst en in de meeste gevallen voelt u uw hart kloppen in uw keel of op uw borst. Vaak komt het echter voor dat er bij een hartritmestoornis maar weinig hartritmestoornissen symptomen optreden.

Hartritmestoornis is namelijk een breed begrip, waardoor onschuldige en gevaarlijke hartritmestoornissen tot deze groep behoren. Bij veel hartritmestoornissen zult u slechts enkele minuten last hebben van de symptomen en deze stoornissen zullen ook geen ernstige gevolgen met zich meebrengen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.