Huiduitslag

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en beschermt het lichaam tegen invloeden van buitenaf. Door voeding, zuurstof en een goede doorbloeding kan de huid gezond blijven. Dan zal er minder snel huiduitslag ontstaan.

Wat kunt u doen tegen huiduitslag?
Als u huiduitslag heeft, zijn er een aantal dingen die u daartegen kunt doen. De doorbloeding van de huid is belangrijk voor een gezonde huid, omdat zuurstof en voeding via het bloed worden aangevoerd. De doorbloeding kunt u stimuleren met douchen met afwisselend warm en koud water, voldoende lichaamsbeweging en borstelmassages.

Een goede hygiëne is zeker belangrijk als u huiduitslag heeft. Hiermee zou u de huidziekte namelijk kunnen verminderen. Was uw gezicht en handen iedere dag een of twee keer. Was in ieder geval dagelijks het stuk huid waar de huidaandoening zich heeft gevormd. Het is over het algemeen beter om geen zeep te gebruiken op de huiduitslag en om het deppend af te drogen.

Daarnaast is het ook goed om te letten op uw voeding. Drink iedere dag 1,5 tot 2 liter water om de huid in een goede conditie te houden. Ook is het goed om voedsel met veel vitaminen en mineralen te eten. Het is het beste om producten met dierlijke vetten te vermijden. Dit kunt u beter vervangen voor producten met plantaardige vetten.

Wat kunt u doen bij een allergische reactie?
Het kan natuurlijk zo zijn dat de huiduitslag is ontstaan als gevolg van een allergische reactie op een bepaald voedingsmiddel. Dit kunt u uittesten door een allergietest bij de dokter te doen of door zelf op onderzoek uit te gaan. Als u zelf wilt testen waar de huiduitslag vandaan komt, kunt u het beste een vermoedelijke veroorzaker vermijden.

Indien de huidziekte minder wordt, kunt u ervan uit gaan dat het aan dit product ligt. Ook met andere producten kunt u uittesten of u een allergie hebt, zoals cosmetica. Als u inderdaad allergisch blijkt te zijn, kunt u het product waarvoor u dat bent beter niet meer gebruiken.

Hoe kunt u huiduitslag voorkomen?
Mensen met een allergische reactie kunnen huiduitslag voorkomen door bepaalde producten te vermijden. Meestal is een droge huid een (mede)veroorzaker van huiduitslag. Een droge huid kunt u voorkomen door niet te vaak met zeep te wassen. Hygiëne kan de huid wel gezond houden, maar wassen met water is vaak ook voldoende.

Huiduitslag kan worden veroorzaakt door een allergische reactie op bepaalde voedingsmiddelen, maar ook voeding dat het lichaam niet herkent kan de veroorzaker zijn. Deze voedingsstoffen worden dan in het lichaam opgeslagen, waardoor er een huidziekte kan ontstaan. Over het algemeen gaat het om stoffen die niet natuurlijk zijn. Het kan vaak helpen om enkel natuurlijk voedsel te eten.

Een andere oorzaak van huiduitslag is stress. Door stress wordt namelijk het hormoon cortisol aangemaakt. Dit hormoon kan een huidziekte tot gevolg hebben. Daarom is het van belang om voldoende rust te nemen als een huidaandoening heeft. Vermijd dan ook stressvolle situaties.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.