Huidveroudering

Huidveroudering ontstaat naar mate we ouder worden en wij krijgen er allemaal ooit mee te maken. Op den duur wordt de huid minder elastisch, waardoor er rimpels zullen ontstaan. Tegenwoordig zijn er steeds meer producten op de markt om huidveroudering tegen te gaan, maar wat werkt er nu echt?

Hoe wordt huidveroudering veroorzaakt?
Huidveroudering ontstaat door een combinatie van verschillende factoren binnen en buiten ons lichaam. De huid zal naarmate we ouder worden steeds meer spankracht verliezen, doordat ons lichaam minder elastine en collageen zal produceren.

Daarnaast worden er minder nieuwe huidcellen aangemaakt, waardoor de huid dunner wordt en beschadigingen niet meer zullen herstellen. Onze huid zal droog en ruw worden, doordat het vocht minder goed wordt vastgehouden en de zweet- en talgproductie afneemt. Ook zullen er witte en donkere vlekken op de huid ontstaan, omdat pigmentcellen zich minder goed over ons lichaam kunnen verspreiden.

De bovenstaande biologische factoren zijn vaak genetisch bepaald en we kunnen hier niets aan veranderen. Wel kunnen we iets doen aan de factoren buiten ons lichaam die invloed hebben op huidveroudering. Een slechte voeding, te weinig lichaamsbeweging, stress en roken kunnen onze huid verouderen. Andere factoren die de huidveroudering kunnen bevorderen zijn de zon, medicijngebruik en het gebruik van hormoonzalven.

Wat zijn de symptomen van huidveroudering?
Huidveroudering brengt geen klachten met zich mee, enkel in cosmetisch opzicht. De symptomen die optreden bij huidveroudering zijn rimpels, kraaienpootjes, pigmentvlekken, een diepe neuslippenplooi, zakkende oogleden, een verslapte hals, verlaagde wenkbrauwen en hamsterwangen.

Hoe kunt u huidveroudering verminderen?
Huidveroudering kunt u verminderen met verschillende crèmes en zalfjes die veelvuldig op de huidige markt te verkrijgen zijn. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een chirurgische ingreep, zoals botox, een facelift of een chemische peeling.

Botox is een natuurlijk eiwit dat wordt geproduceerd door een bacterie. Dit wordt in de huid gespoten, zodat diepe rimpels vervagen. Met een facelift wordt de huid strak getrokken. Als u de huid laat behandelen met een chemische peeling, wordt de bovenste huidlaag weggebrand en komt er een jongere huid naar boven.

Hoe kunt u huidveroudering voorkomen?
Het is natuurlijk altijd beter om huidveroudering te voorkomen. Aan de biologische factoren kunt u niets doen, maar u kunt wel iets doen aan de factoren van buitenaf. Zo kunt u zorgen voor een gezonde en gevarieerde voeding en voldoende lichaamsbeweging.

Ook is het beter om niet te roken en stressfactoren te vermijden. Een goede nachtrust en een goede ademhaling dragen tevens bij aan een gezonde huid. Daarnaast kunt u uw huid tegen de zon beschermen met een zonnebrand en tegen schadelijke invloeden van buitenaf met goede verzorgingsproducten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.