Krakende nek

Veel mensen herkennen de klachten. Last hebben van een pijnlijke en zelfs een krakende nek. Bij het maken van een bepaalde beweging kan het zo zijn dat de nek begint te kraken of knakken. Dit is natuurlijk geen fijn gehoor en veel mensen maken zich terecht zorgen om deze klachten. Een eventuele oorzaak voor de krakende nek kan zijn artrose.

Krakende nek
Het is een eng idee en gevoel wanneer uw nek kraakt of knakt. Veel mensen hebben regelmatig last van deze klacht indien ze met hun nek bewegen. Het is natuurlijk niet goed wanneer de nek dit geluid maakt. Hoe het precies komt dat de nek dit geluid maakt is soms onbekend. In sommige gevallen kan het gaan om artrose.

Een van de symptomen van artrose is dat gewrichten kunnen gaan kraken of knakken indien er wordt bewogen. Indien er sprake is van artrose komen er klachten en symptomen bij kijken zoals pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en eventuele gewrichtsontstekingen. Een krakende nek kan gepaard gaan met klachten zoals hoofdpijn.

Mocht u regelmatig last hebben van een krakende nek dan is het van belang om langs een arts te gaan. Zij kunnen onderzoek doen en eventuele oorzaken uitsluiten. Er hoeft namelijk niet direct sprake te zijn van een ernstige aandoening. Aan de hand van de bevinden van de arts kan er worden gekeken naar een eventuele oorzaak en natuurlijk naar de behandeling.

Nekoefeningen
Er zijn diverse nekoefeningen die kunnen worden uitgevoerd die het geluid kunnen verzachten. Bij deze oefeningen geldt wel dat er eest contact dient te worden opgenomen met een arts. Indien de behandeld arts aangeeft dat de oefeningen kunnen worden uitgevoerd, kan men hier mee beginnen.

Oefeningen die kunnen worden uitgevoerd zijn kantelen, rotatie oefeningen en versterkende oefeningen. De kantelende oefeningen kunnen er voor zorgen dat de krakende nek, het geluid er van, kan worden verzacht.

Belangrijk bij de oefeningen is dat men niet over de grenzen heen gaat. Zodra de oefeningen zorgen voor meerdere klachten, zoals pijn, is het belangrijk om te stoppen. Mocht de pijn na een aantal dagen dan nog aanhouden dan dient er weer contact te worden opgenomen met een arts.

Het kan zo zijn dat men de oefeningen niet goed uitvoert. Hiermee worden de klachten alleen maar erger. Let er dus op dat de oefeningen goed worden uitgevoerd. Indien u moeite heeft met het doen van de oefeningen kunt u beter assistentie vragen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.