Kruiden tegen misselijkheid en griep in de herfst

Kruiden tegen misselijkheid en griep in de herfst kunnen bijdragen aan de gezondheid. In de herfstmaanden neemt het aantal zieke personen weer drastisch toe. De dalende temperatuur en heersende virussen zijn hier debet aan. Naast het eten van gezonde en verse producten boordevol vitamine, zijn er ook kruiden tegen misselijkheid en griep. Deze kruiden kunnen het immuunsysteem helpen in het gevecht tegen de virussen die het lichaam binnendringen. Naast het feit dat kruiden dus lekker zijn, hebben ze ook nog eens een gezonde werking.

Gember tegen misselijkheid

Onder de kruiden tegen misselijkheid staat gember hoogstwaarschijnlijk bovenaan. Het kruid werkt uiterst effectief tegen een misselijk gevoel. Gember ontspant namelijk de spieren in de darmen en maag, waardoor de misselijkheid verminderd.

Tevens heeft gember tegen misselijkheid een heerlijke smaak. Het is dan ook erg lekker in een groenteschotel en een wokgerecht. Het vermindert bovendien ook nog eens de kans op ontstekingen en helpt de bloedcirculatie.

Kaneel

Een zeer goed kruid voor het immuunsysteem is kaneel. Kaneel doodt de E. coli bacterie. Deze bacterie is verantwoordelijk voor aandoeningen als een blaasontsteking of bijvoorbeeld een vorm van buikgriep. Ook vermindert kaneel het negatieve effect van een vette maaltijd. Kaneel is heerlijk bij een dessert. Ook kaneelthee is echter een goede optie. Voeg het eens toe en kijk voor inspiratie in enkele kookboeken, want kaneel kan het immuunsysteem een flinke opkikker geven.

Andere kruiden tegen misselijkheid en griep

Uiteraard zijn er meer kruiden tegen misselijkheid en bijvoorbeeld griep te vinden. Wat te denken van venkelkruid of kurkuma. Het laatste werd effectief op de bloedomloop. Zo verhoogt het niet alleen de circulatie, maar stimuleert het ook de vorming van bloedplaatjes. De kans op ontstekingen worden bovendien vermindert en reinigt kurkuma de lever.

Het eerder genoemde venkelkruid is ook een zeer daadkrachtig kruid. De kruiden tegen misselijkheid en griep zijn divers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.