Lijnzaad stoelgang

Lijnzaad is een zaadje dat veel wordt gebruikt bij het verbeteren van de stoelgang. Ook bij het verliezen van gewicht is het gebruik van lijnzaad geschikt.

Wat is een lijnzaad?
Een lijnzaad is een zaadje van een vlasplant en wordt gebruikt bij een moeilijke stoelgang of bij het afvallen. Het is mogelijk om lijnzaadjes in de vorm van zaadjes te kopen, maar ook in de vorm van olie. Dit wordt lijnzaadolie genoemd. Lijnzaadolie is de olie afkomstig uit de zaden van de olievlas.

Stoffen van lijnzaad
Nu vraagt u zich wellicht af waarom wordt lijnzaad gebruikt bij een slechte stoelgang? Dit heeft als reen dat lijnzaad veel essentiële voedingsvezels bevat. Vezels zorgen er voor dat de ontlasting zacht blijft en daardoor gemakkelijk het lichaam kan verlaten. Andere stoffen waar lijnzaad over beschikt zijn onder andere oliezuur, stearinezuur, erucazuur, omega 3, 6 en 9 en alpha-linoleenzuur.

Lijnzaad heeft daarnaast nog een handige eigenschap. Doordat de buitenkant van een lijnzaadje eenvoudig vocht kan opnemen, ontstaat er als het ware een gleiachtige stof die er voor zorgt dat de stoelgang wordt vereenvoudigt. Het heeft de werking van een soort van glijmiddel.

Lijnzaad gebruiken
U kunt lijnzaad door verschillende voedingsproducten gooien. Zo kunt u het door allerlei gerechten gooien, maar ook gewoon door de yoghurt, vruchtensap of soep. Het fijne aan lijnzaad is dat het geen vieze smaak heeft en dat u er snel een vol gevoel van krijgt.

Naast het verbeteren van de stoelgang zorgt het er dus ook voor dat u een aantal kilo’s kwijt raakt. Lijnzaad is dus niet alleen effectief bij een slechte of bij het verbeteren van een stoelgang, maar ook bij het afvallen.

Lijnzaad kopen
Lijnzaad is verkrijgbaar in bij de meeste supermarkten, maar ook bij natuurwinkels of drogisten. Voor slechts een paar euro schaft u een zak (gebroken) lijnzaadjes aan waar u een aantal weken mee verder kunt. Een flesje lijnzaadolie is echter wel een stuk prijziger dan lijnzaad zelf.

Het is dus maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. Al snel zal u het effect van het lijnzaad merken. De stoelgang wordt bevorderd en u krijgt weer normale ontlasting.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.