Moeilijke stoelgang

Heb je een moeilijke stoelgang? Als je een moeilijke stoelgang hebt, is er sprake van obstipatie. Het is een vervelende aandoening en je kunt er niet altijd iets aan doen. Sommige mensen hebben er veel last van en anderen wat minder. Maar er zijn wel dingen die je kunt veranderen als je last hebt van een moeilijke stoelgang, je kunt het hoe dan ook proberen, niet alle tips werken bij iedereen. Maar dit is het proberen meer dan waard.

Doe wat aan een moeilijke stoelgang

Als je last hebt van een moeilijke stoelgang is het belangrijk dat je de huisarts eventueel raadpleegt om te kijken wat er aan gedaan kan worden. Je kunt samen naar je leefstijl kijken, kijk eens naar wat je eet en drinkt, krijg je voldoende vocht binnen? Eet je voldoende vezels? Wanneer dat niet in orde is, kun je maar beter je leefstijl, je eet- en drinkgewoonten veranderen. Ook meer bewegen kan ertoe bijdragen om van de moeilijke stoelgang af te komen. Er kunnen diverse oorzaken zijn voor obstipatie.

TIPS BIJ EEN MOEILIJKE STOELGANG

Een moeilijke stoelgang kan er voor zorgen dat je in het dagelijkse leven wordt belemmerd. Daar kun je maar beter wat aan doen, eet voldoende vezels, zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt en daarnaast moet je zorgen voor voldoende beweging elke dag. Op deze manier kun je de moeilijke stoelgang zelf aanpakken, helpt het niet? Dan kun je altijd nog obstipatie producten halen bij de huisarts, maar eerst zelf proberen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.