Obstipatie verhelpen

Obstipatie verhelpen omdat je niet zo goed naar de wc kunt, veel mensen hebben er wel eens last van. Maar wat zijn de redenen hiervan en wat kun je hier aan doen? De oorzaken worden besproken bij de oorzaken van obstipatie, maar wat je er aan kunt doen staat nu centraal!

Wat kun je doen aan obstipatie?

Als je last hebt van obstipatie, dan wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Het is dan belangrijk dat je naar je voedingspatroon kijkt. Het zou kunnen zijn dat je niet voldoende vocht binnenkrijgt en dat je niet vezelrijk genoeg eet. Daar is wat aan te doen, je kunt namelijk bruin brood eten in plaats van wit brood en bij iedere maaltijd twee glazen water drinken. Ook verdeeld over de dag dien je genoeg te drinken om de vochtbalans op peil te houden. Vezels vind je bijvoorbeeld in bruin brood, maar ook in granen, groenten en fruit. Als je hier dagelijks voldoende van binnenkrijgt is de kans dat je te maken krijgt met obstipatie een stuk kleiner. Je kunt eventueel extra preparaten toevoegen aan je maaltijden, deze kunnen de obstipatie verhelpen, een voorbeeld hiervan zijn zemelen. Er zijn nog extra hulpmiddelen die ingezet kunnen worden om de obstipatie te verhelpen. Er kan hierbij gedacht worden aan laxeermiddelen, er zijn verschillende soorten laxeermiddelen. Het is daarom goed om van te voren goed de bijsluiters door te nemen en jezelf goed te laten informeren.

Bewegen en obstipatie

Mensen die niet zoveel bewegen kunnen ook last krijgen van obstipatie. Daarom is voldoende bewegen voor iedereen aan te bevelen. Als je een half uur per dag beweegt is dat voldoende, voeg hier een extra half uur aan toe en je kunt de obstipatie grotendeels al verhelpen. Het hangt allemaal met elkaar samen, je leefstijl aanpassen, je voedingspatroon aanpakken en meer bewegen. Iedere dag dagelijkse routine aanbrengen in je eten en drinken en meer bewegen, dat zal je goed doen. Je kunt met de fiets naar je werk als het goed weer is, of je gaat tussen de middag een half uur wandelen met collega’s en eet onderweg je brood op. Na het werken is het ook goed om even te ontspannen, wandel een eindje in de buurt, ga even naar de winkel of fiets een stukje. Dit zal je goed doen, ook voordat je naar bed gaat een eindje wandelen zal je goed doen. Bij obstipatie verhelpen is het van belang dat het ook routine gaat worden, vezelrijk eten in huis halen, voldoende drinken en meer bewegen. Dit onderdeel van obstipatie verhelpen heb je zelf in de hand, maar begin er op tijd aan nu het nog kan voordat je last hebt van obstipatie. Ook hierbij geldt voorkomen is beter dan genezen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.