Obstipatie zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kun je last hebben van obstipatie zwangerschap. Dit is erg vervelend, het kan zijn dat je hier nog nooit last van hebt gehad, maar omdat de hormonen opspelen kan het ineens ontstaan. Je gaat ook minder bewegen en je hebt druk op je inwendige organen. Er is ook sprake van een veranderde bloedsomloop zijn en daardoor kun je de obstipatie krijgen. Je baby groeit in je buik en dit kan er ook voor zorgen dat de obstipatie wordt opgewekt. De darmen komen in de verdrukking omdat de baby steeds groter wordt. Na de bevalling kan het ook nog een tijdje duren voordat de obstipatie echt over is.

Wat kun je doen aan obstipatie tijdens de zwangerschap?

Gevarieerd eten is van groot belang als je zwanger bent, maar er zijn nog meer dingen waar je aan kunt denken. Iedere dag moet je goed beginnen met een verantwoord ontbijt. Dan worden de darmen meteen goed op gang gebracht en kan obstipatie deels worden voorkomen. Je moet ook regelmatig eten en dit verdelen over de dag. Je moet niet op een moment van de dag jezelf vol eten, maar eet regelmatig en met kleine beetjes. Het beste is dat je drie keer per dag goed eet en dan tussendoor wat kleins eet, bijvoorbeeld fruit. Op deze manier houd je je darmen ook in beweging. Vezels eten is van groot belang tijdens je zwangerschap.

Tips bij obstipatie en zwangerschap

Als je last hebt van obstipatie tijdens je zwangerschap moet je minimaal twee liter per dag drinken, drinken is sowieso goed. Als je borstvoeding geeft is het van belang dat je eigenlijk nog meer dan de twee liter per dag drinkt. Je kunt denken aan water, maar ook thee en sap is toegestaan. Je kunt hierbij ook nog denken aan soepen en zuivelproducten. Probiotica kan ook worden gekozen, dit bevat goede bacteriën die ondersteunen de darmgezondheid. Dit is geschikt om tijdens de zwangerschap te gebruiken en ook wanneer je borstvoeding geeft kan dit geen kwaad. Bewegen is ook van groot belang als je zwanger bent. De ene keer zul je je beter voelen, maar probeer wel stukjes te wandelen en niet te blijven liggen. Als je gaat bewegen wordt je lichaam ook in beweging gehouden en dat is goed voor de bloedsomloop. Hiermee kun je obstipatie ook deels voorkomen, dus doe hier wat aan en zorg dat je ook tijdens de zwangerschap blijft bewegen! Het belangrijkste is dus vezelrijk eten, voldoende drinken en bewegen en dan kun je de obstipatie deels voorkomen en verhelpen als je hier last van hebt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.