Pijn in de nek

Pijn in de nek kan heel onschuldig zijn, maar er kunnen ook serieuze problemen plaats vinden. Pijn in de nek kan zich uiten in allerlei diverse klachten. Van stijfheid tot steken. De meeste mensen hebben wel eens last gehad van pijn in de nek. Naast rug en schouderpijn is nekpijn dan ook een va de meest voorkomende klachten.

Pijn in de nek
Pijn in de nek is een vervelende klacht. Het neemt namelijk niet alleen pijn met zich mee, maar ook onduidelijkheid. In de meeste gevallen is er namelijk geen directe oorzaak te vinden voor de pijn in de nek. Het kan zo zijn dat men gewoon een verkeerde beweging heeft gemaakt of dat de nek een bepaalde klap heeft gehad. Uiteraard kan het ook zo zijn dat men wel last heeft van (chronische) nek problemen. Zo zou er sprake kunnen zijn van artrose of van een nekhernia.

De klachten
De klachten van pijn in de nek kunnen erg divers zijn. Zo kan men last hebben van een stijve nek en daardoor pijn hebben, maar er kan ook sprake zijn van een stekende pijn in de nek. Tevens kan het ook zo zijn dat de pijn uitstroomt naar bijvoorbeeld de schouders, de rug of de armen. De nek is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van het menselijk lichaam.

Zodra er klachten plaats vinden aan dit onderdeel van het lichaam is het daarom erg vervelend. Gelukkig verdwijnen in de meeste gevallen de klachten na een aantal dagen en soms weken weer. Mochten de klachten wel langdurig aanblijven houden en er geen verbetering komen dan is het van noodzaak om contact op te nemen met een arts. Er kan sprake zijn van een probleem waarvoor wel een oorzaak is te vinden.

Pijn in de nek, wat nu?
Over het algemeen verdwijnen de klachten na verloop van tijd weer. Hierbij is het belangrijk om voldoende rust te houden, maar geen bedrust. Dagelijkse lichamelijke beweging is erg belangrijk en moet daarom zeker niet overgeslagen worden.

Op het internet zijn diverse oefeningen te vinden die thuis uitgevoerd kunnen worden. Op deze manier houdt u de nek soepel. Indien de pijn in de nek voor een langere tijd aan blijft houden en er geen verbetering komt is het van belang om contact op te nemen met een arts.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.