Spierpijn in nek

Het is ontzettend vervelend wanneer u last heeft van spierpijn in nek. Het zorgt er voor dat u uw nek moeilijker kunt bewegen. Het ontstaan van spierpijn in de nek kan gebeuren door bijvoorbeeld het doen van bewegingen die u normaal gesproken niet doet. Ook kan het ontstaan door het aannemen van een verkeerde slaaphouding. Vervolgens heeft u de volgende dag last van spierpijn in uw nek.

Ontstaan
Spierpijn in uw nek ontstaat doordat uw spieren overbelast of verkeerd gebruikt worden. Hier reageren de spieren op en gaan vervolgens verkrampen. De afvalstoffen die in uw nekspieren zitten hopen zich op in het spierweefsel. Dit zorgt ervoor dat uw nekspieren gaan verstijven en zo ontstaat de spierpijn in uw nek.

Oorzaak
Kou op de nekspieren veroorzaakt in mum van tijd nek spierpijn. Doordat er kou op de nekspieren komt, moeten de nekspieren werken om ze warm te blijven houden. Echter, doordat er koude tocht op de spieren blijft komen, moeten de spieren hard werken. Dit zorgt ervoor dat ze uiteindelijk gaan verkrampen. Andere veel voorkomende oorzaken die voor nek spierpijn zorgen zijn: onverwachtse beweging, te zware belasting, langdurige stress, verkeerde houding of langdurig in de zelfde houding blijven.

Gevolgen
Als u last heeft van spierpijn in de nek, betekent het niet gelijk dat u uw veel zorgen moet maken. Belangrijk is wel dat u het niet verwaarloost. Als u last heeft van spierpijn in uw nek, kan dat vervelende gevolgen met zich mee brengen. Naast dat u uw nek al moeizaam kan bewegen, kan de pijn ook doorstralen naar andere delen. Vaak straalt de pijn uit naar onder arme de schouders en de rug. Daarnaast kunt u last krijgen van hoofdpijn of duizeligheid.

Verhelpen
Als u last heeft van nek spierpijn is dat natuurlijk erg vervelend. Vaak kunt u moeilijker uw hoofd bewegen naar boven, beneden, links en rechts. U wilt bewegen het liefst zo veel mogelijk vermijden. Probeer echter wel uw nek te blijven bewegen. Verwaarloos de spierpijn niet, uw nek is namelijk een zeer belangrijk deel van uw lichaam.

Tegen de spierpijn kun u een sjaal dragen, hierdoor blijven uw spieren warm. Ook is een warme douche of bad vaak lekker. Een massage kan ook helpen, hierdoor worden de spieren namelijk los gemasseerd. In de meeste gevallen verdwijnt de spierpijn in de nek binnen enkele dagen weer vanzelf.

Opgelet
Heeft u last van spierpijn in uw nek? Houdt dit dan zeker goed in de gaten. Spierpijn in de nek kan namelijk ook wijzen op ernstigere aandoeningen. Het kan bijvoorbeeld hersenvlies ontsteking zijn. Echter zijn kinderen hier eerder vatbaar voor, heeft u het vermoeden ga dan direct naar een huisarts toe. Verder kan de spierpijn ook wijzen op artrose of een whiplash.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.