Stoelgang bevorderen

Het bevorderen van de stoelgang is van groot belang, zowel bij kinderen als volwassenen. Het kan zijn dat je zwanger bent en last hebt van de stoelgang, dan is het van belang dat je hier wat aan doet.

Stoelgang bevorderen op verschillende manieren

De stoelgang bevorderen kan door gebruik te maken van speciale obstipatie producten. Je kunt er ook eerst zelf van alles aan doen, meer bewegen, meer drinken en zorgen voor voldoende vezels in de voedingsproducten die je dagelijks binnenkrijgt. Obstipatie verhelpen heb je deels zelf in de hand, maar lang niet altijd. Daarom is het belangrijk het goed in de gaten te houden, zeker bij obstipatie bij kinderen. Zij kunnen nog niet altijd zelf aangeven wat er gaande is, maar wanneer je merkt dat zij last hebben van de stoelgang dien je deze te bevorderen en wanneer het te lang duurt dien je naar de arts te gaan. Er kan dan samen met de arts gekeken worden naar de oorzaken van obstipatie.

STOELGANG BEVORDEREN, PAK DE OORZAAK AAN

Het belangrijkste is de oorzaak van de obstipatie te achterhalen. Dat is de manier om er voor te zorgen dat je het kunt verhelpen en dus kunt bevorderen. Bij een baby en een heel jong kind kan dat op een andere manier zijn dan bij een volwassene. Je weet namelijk niet wat zij precies voelen. Ze kunnen nog niet praten of in elk geval niet precies duidelijk maken wat er aan de hand is. Contact met een arts of gebruik maken van producten die de stoelgang bevorderen zijn dan een goede oplossing.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.