Suiker in urine

Bij iemand met een glucosegehalte dat regelmatig te hoog is, kan suiker in urine ook wel glucose in urine genoemd van deze persoon worden gemeten. Over het algemeen kan dit enkel bij mensen met diabetes, aangezien zij vaak een hoge bloedsuikerspiegel hebben. We kunnen de suiker in urine meten aan de hand van de hoeveelheid glucose die in de urine zit.

Normaal gesproken zit er namelijk geen glucose in de urine. Echter door een te hoge bloedglucosespiegel kunnen de nieren niet al het glucose meer vasthouden, waardoor het toch in de urine terechtkomt.

Symptomen herkennen aan suiker in urine
We kunnen een te hoge bloedsuiker herkennen aan de urine door te letten op hoe vaak u naar het toilet moet. Als uw bloedglucosespiegel te hoog is, zult u namelijk vaker naar het toilet moeten. Dit komt doordat de glucose vocht onttrekt aan het lichaam. Door het vele plassen zal de urine lichter van kleur worden. Zo kunt u ook een te hoge bloedsuiker in urine herkennen.

Suiker testen met urine
Met een urinetest kunnen we vaststellen of iemand een te hoog bloedsuiker heeft. Het meten van suiker in urine doet de dokter ook wel eens als vooronderzoek voor diabetes. De urinetest is niet altijd even betrouwbaar en wordt dan ook niet gebruikt om een diagnose te stellen. Er zijn namelijk meerdere factoren die de uitslag van de urinetest kunnen beïnvloeden.

Hoe kunt u het suiker in urine meten?
U kunt uw urine laten testen bij een arts, maar u kunt dit ook zelf doen met een hiervoor bedoeld stickje. Dit stickje hoeft u enkel even in de urine onder te dompelen. Daarna zal er een bepaalde verkleuring op de stick ontstaan als er sprake is van glucose in de urine. Als dit het geval is, betekent dit dat uw bloedsuiker waarschijnlijk te hoog is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.