Tips tegen misselijkheid

Er zijn tal van oorzaken te noemen die kunnen leiden tot misselijkheid. Het is dan ook niet vreemd dat iedereen wel eens in zijn leven te maken krijgt met een misselijk gevoel. In veel gevallen is dit niet ernstig. Uiteraard zijn er wel uitzonderingen te noemen. Jongeren zullen na een avond stappen een misselijk gevoel al snel kunnen plaatsen. De genuttigde alcohol van de avond ervoor kan er namelijk voor zorgen dat de maag enigszins geïrriteerd is geraakt. Niet alleen alcohol, maar ook medicijnen en bepaalde voedingsmiddelen kunnen leiden tot misselijkheid. Tevens ervaren veel zwangere vrouwen een vorm van misselijkheid. Met name rond de eerste 12 weken.

Opmerkelijk genoeg pakken maar weinig mensen een misselijk gevoel aan. Het gaat vanzelf wel weer over, is dan ook een veelgehoord motief. Toch is het mogelijk de aandoening aan te pakken, waarbij medicatie niet altijd noodzakelijk is.

Let op bepaalde voedingsmiddelen

Allereerst is het belangrijk goed op de dagelijkse voeding te letten. Sommige mensen zijn gevoeliger voor bepaalde voedingsmiddelen dan andere. Hierbij valt te denken aan pittig en/of kruidig voedsel. Ook de inname van de hoeveelheid alcohol is een reden van een misselijk gevoel. Door de inname van bepaalde voedingsmiddelen te matigen.

Tegelijkertijd is een misselijk gevoel ook te verminderen door juist bepaalde voedingsmiddelen te nuttigen. Een daarvan is gember. Gember heeft een positieve werking bij misselijkheid en vermindert dat vervelende gevoel aanzienlijk. Gember kan genuttigd worden in de vorm van thee, bier en gewoon in de salade. Bovendien is het ook nog eens een echte smaakmaker.

Medicijnen

Naast gember zijn er ook medicijnen op de markt te verkrijgen. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar medicijnen kunnen bij langdurige misselijkheid uitkomst bieden. Een goed voorbeeld van een receptvrij medicijn is Iberogast. Dit medicijnen is in vrijwel iedere supermarkt, drogist en apotheek te verkrijgen. Bij langdurige misselijkheid is een bezoek aan de arts een betere oplossing. De arts kan dan bepalen of het medicijn domperidon een mogelijkheid is. Dit medicijn wordt niet direct voorgeschreven, omdat allereerst wordt gekeken naar de mogelijke oorzaken van misselijkheid.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.