Tips tegen misselijkheid

Om de misselijkheid tegen te gaan staan op deze pagina enkele handige tips tegen misselijkheid. Heb je meer tips tegen misselijkheid? Plaats deze dan onder dit bericht, zodat jij andere mensen kan helpen bij het verminderen van dat vervelende misselijke gevoel. De tips op deze pagina bevatten geen medicijnen. Het zijn allemaal huismiddelen om de misselijkheid te verminderen. Een middel tegen misselijkheid is Iberogast. Echter is het beter het misselijke gevoel te onderdrukken met huismiddelen.

Gemberthee tegen de misselijkheid

Misschien wel de meest bekende tip tegen misselijkheid is gemberthee. Gemberthee staat al decennia lang bekend als huismiddel tegen misselijkheid. Het is overgewaaid uit de Chinese geneeskunde, waar het al honderden jaren wordt gebruikt. Voeg aan de gemberthee geen suiker toe, maar een eetlepel met honing. Meer informatie over gember tegen misselijkheid vind je hier.

Lauwe platte cola

Om braken en misselijkheid te verhelpen is het drinken van lauwe platte cola ook een zeer goede tip. Platte cola wil zeggen zonder koolzuur. Dit kun je bewerkstelligen door een blikje cola enkele uren open te zetten of de fles cola te schudden en het koolzuur te laten ontsnappen. Lauw wil zeggen, kamertemperatuur.

Thee met honing

Thee met honing kan ook helpen het misselijke gevoel te onderdrukken. Nog beter werkt het om alleen kokend water met honing te drinken. Dit heeft echter nauwelijks smaak, maar werkt wel beter dan thee. Neem als thee met een niet zo sterke theesmaak. Voorbeelden zijn groene thee, english tea en earl grea. Het beste soort thee dat je kunt drinken is muntthee. Leg hier ook twee kruidnagels in en laat deze intrekken. Voeg vervolgens een klein beetje nootmuskaat aan de thee toe. Dit werkt zeer goed tegen zowel misselijkheid als braken.

Vermijd vaste voeding

Het is raadzaam geen vaste voeding te nuttigen. Het is beter soep, smoothies, bouillon of fruitsappen te nuttigen. Na alcoholmisbruik geldt er een uitzondering. Dan is het raadzamer om een droge boterham, cracker of beschuitje te nuttigen. Dit werkt erg goed tegen de misselijkheid. Het droge brood of beschuit absorbeert namelijk de alcohol uit het verteringssysteem.

Theelepel uiensap

Je leest het goed, uiensap. Dit middel is bij enkele reformwinkels te verkrijgen en werkt erg goed tegen de misselijkheid. Een theelepel uiensap om de twee uur is meer dan voldoende om het misselijke gevoel te reduceren.

Zuigen op kruidnagels

Het zuigen op enkele kruidnagels is effectief tegen het reduceren van de misselijkheid.

Sinaasappel of citroen met zout

Eet een sinaasappel of citroen met een snufje zwart zout. Dit zorgt ervoor dat het misselijke gevoel minder wordt. Het is ook mogelijk dat alleen het ruiken aan een sinaasappelschip de misselijkheid al vermindert. Dit werkt echter niet bij iedereen. Kun je niet tegen de zure smaak van de citroen? Lik dan het zout van de citroen. Dat is voldoende om de misselijkheid te bestrijden.

Drinken van limoensap

Ook het drinken van limoensap zou helpen bij het verminderen van de misselijkheid. Enkele milliliter per uur moet voldoende zijn om misselijkheid tegen te gaan.

Meer tips tegen misselijkheid

Bovenstaande tips tegen misselijkheid moeten voldoende zijn om het vervelende gevoel te verminderen of zelfs weg te nemen. Indien je juist wilt braken, kun je een builtje rijst koken en het overgebleven rijstwater drinken. Dit zorgt ervoor dat je juist wel gaat braken.

Indien je nog meer tips tegen misselijkheid voor ons hebt, kun je deze onder dit bericht plaatsen. Vervolgens zullen we de tips op deze pagina zetten. Alvast bedankt.

12 Reacties

 1. Veel tips die op de website staan om de misselijkheid te verdringen kende ik nog niet. Mijn moeder gebruikt al jaar en dag de gember thee tip. De gember werkt rustgevend voor de maag, waardoor de prikkelingen afnemen en de misselijkheid minder wordt. Een zeer bruikbare tip. Al moet ik er wel bij zeggen dat het niet optimaal werk, wanneer je de dag ervoor heel veel gedronken hebt. Om dat voor te blijven kun je beter 2 flinke glazen water drinken.

  Antwoord
 2. cola met suiker drinken om de 2 minuten helpt ook wel.

  Antwoord
 3. Cheddar kaas eten helpt zeer goed!!

  Antwoord
 4. Warm water met limoensap en een klontje suiker. Kan ook met koud water maar dan zonder suiker. Doet wonderen bij mij. Het helpt me om ook wat te eten als ik heel de dagen misselijk ben.
  Venkel of camille thee helpt ook maar dat is dan meer tegen een schurend gevoel in de maag.

  Antwoord
 5. Gewoon cola, met koolzuur helpt tegen het niet willen stoppen met spugen. Na het drinken van een blikje/goed glas ga je nog een maal flink spugen, maar daarna ben je er helemaal vanaf. Misselijkheid is erg maar het continue spugen terwijl er niks meer uitkomt net zo!

  Antwoord
 6. Ik gebruik Cannabis Bedrocan op doktersrecept voor medicinaal gebruik om beter te kunnen slapen, minder pijn te voelen en het helpt ook tegen misselijkheid. Het wordt soms voorgeschreven bij o.a. chemotherapie. Ik gebruik het ’s avonds in de vorm van thee, gezet volgens bijgeleverd gebruiksaanwijzing, en in de zwakste dosering. In sommige gevallen wordt het vergoed door de zorgverzekering.

  Antwoord
 7. oke cola werkt voor de meter niet ik krijg er alleen maar buikpijn van.

  Antwoord
 8. Misschien ben ik een aansteller maar ik vind misselijkheid + spugen bijna het ergste wat er is :'( sommige zeggen dat je beter soep kunt eten maar is het dan niet zo dat het dan sneller omhoog komt ?

  Antwoord
 9. Oukugest van VSM , en Underberg ( een kruidenbitter in een klein bruin flesje ) helpt erg goed .
  Niet te vergeten een reistablet.
  Heb een een overgeeffobie , dus doe alles om niet te hoeven braken !

  Antwoord
 10. Ik was ook misselijk maar ik moest niet overgeven. Ik had alleen wel het misselijke gevoel. Zo ging het dagenlang door. Toen hebben we de huisarts gebeld en ik moest meer drinken en dat hielp!

  Antwoord
 11. Als k misselijk was pakte ik fisherman s friend en dat hielp bij mij of een glaasje melk ging het bij mij ook weg klinkt raar hihi

  Antwoord
 12. Ik gebruik geen van deze tips, maar ik wil wel wat tips aan jullie meegeven:
  1. Loop een rondje, een grote of een kleine. Ligt eraan hoe erg de misselijkheid is.
  2. Ga liggen op je rug, en denk aan alle meubels om je heen. Beschrijf ze stuk voor stuk.
  3. Neem een paracetemol. Voor het slapen gaan, en dan slaap je heel goed.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.