Darmklachten symptomen

Darmklachten komt veel voor. De problemen die bij darmklachten op kunnen treden worden verdeeld in drie verschillende groepen. U kunt problemen bij de ontlasting hebben, ook kunnen er buikklachten optreden en bij de laatste groep is er sprake van een slechte vertering van de voedingsstoffen. Over het algemeen zijn darmklachten vaag. Bepaalde symptomen kunnen namelijk verschillende oorzaken hebben.

Problemen met de ontlasting
Als u meer dan twee maal per dag dunne ontlasting heeft of wanneer u slechts sporadisch naar het toilet moet, spreekt men problemen met de ontlasting. Het gaat in het laatste geval om verstopping (obstipatie). Het komt ook voor dat de ontlasting stinkt en dat er sprake is van een rottende geur.

Bij een ontlastingsprobleem kan het ook voorkomen dat er slijm of bloed bij de ontlasting te vinden is. Sommige mensen hebben ook een verhoogde aandrang. De ontlasting kan ook brijachtig zijn en deze kan ook plakken aan de wc. In sommige gevallen is er onverteerd voedsel zichtbaar in de ontlasting.

Darmklachten en buikklachten
Darmklachten kunnen ook samengaan met buikklachten. Als u last heeft van darmklachten in combinatie met buikklachten, kan het gaan om misselijkheid, regelmatige pijn in de (boven)buik, opgeblazen gevoel, krampen in de buik. Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan een glutenallergie, klachten die veroorzaakt worden door een bacterie of remmers die maagzuur moeten tegen gaan.

Slechte vertering
Een goede vertering van het eten is essentieel en een belangrijke factor als het om gezondheid gaat. Daarnaast zijn de juiste voedingsstoffen vanzelfsprekend ook belangrijk. Wanneer het hapert bij één van beide of beide factoren, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Denk hierbij aan haaruitval, bloedarmoede, afvallen, slapeloosheid of een te kort aan mineralen of vitaminen.

Een slechte vertering van het voedsel kan komen door een vezelarm voedingspatroon, maar dat is niet alleen een probleem. Ook het niet goed kauwen van het eten en het eten van ongezond voedsel en drinken, kan een slechte vertering van het voedsel in de hand werken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.