Hartkloppingen in keel

Veel mensen schrikken als ze hartkloppingen in keel voelen. In de meeste gevallen is er echter niets om bang voor te zijn. Hartkloppingen in keel zijn net zo gevaarlijk als hartkloppingen op de borst. Meestal gaat dit binnen enkele minuten vanzelf over. Het is wel verstandig om een arts te raadplegen als de hartkloppingen langere tijd aanhouden of als ze vaak terugkomen.

Wat zijn de oorzaken van hartkloppingen in keel?
Meestal worden hartkloppingen in keel veroorzaakt door lichamelijke inspanning, opwinding of stress. In sommige gevallen kunnen hartkloppingen duiden op een hartritmestoornis en dan kan het wel gevaarlijk zijn. De hartkloppingen kunnen ook zijn ontstaan door het nuttigen van teveel cafeïnehoudende voedingsmiddelen en dranken, een tekort aan mineralen en vitaminen of het gebruik van drugs of bepaalde medicijnen.

De meeste mensen vinden hartkloppingen in keel erg beangstigend. Door de angst zal er stress ontstaan, waardoor er meer adrenaline wordt vrijgemaakt in het lichaam. Dit zorgt dan weer voor een verhoging van de hartslag, waardoor u nog meer hartkloppingen in keel zult voelen. Zo kan het doorgaan in een vicieuze cirkel.

Wat kunt u doen tegen hartkloppingen in keel?
Tegen hartkloppingen in keel kunt u hetzelfde doen als wat u normaal gesproken tegen hartkloppingen doet. Neem even rust en adem een paar keer diep in en uit met de handen op uw buik. Of ga rustig een klein stukje wandelen. Als u erge last heeft van hartkloppingen in keel, kunt u langs de dokter gaan. Hij kan u medicijnen voorschrijven die de hartkloppingen verminderen.

Hoe kunt u hartkloppingen in keel voorkomen?
Hoe u hartkloppingen in keel kunt voorkomen, hangt natuurlijk af van de oorzaak van de hartkloppingen. Als de oorzaak van de hartkloppingen een hartritmestoornis of een andere aandoening is, dient u zich te laten behandelen bij een arts. Bij andere oorzaken kunt u minder cafeïnehoudende voedingsmiddelen en dranken nuttigen en geen drugs gebruiken.

Daarnaast kunt u zorgen voor voldoende ontspanning en lichamelijke activiteit in uw leven. Ook een gezonde voeding met voldoende mineralen en vitaminen is van belang. Knoflook, haver en muesli zijn goed voor de conditie van het hart en de bloedvaten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.