Een hartritmestoornis is over het algemeen heel onschuldig. Bij de meeste personen slaat het hart af en toe een keer over of treden er soms hartkloppingen op. Het komt echter ook voor dat hartritmestoornissen gevaarlijk zijn. Dit hangt geheel van het soort hartritmestoornis af. Over het algemeen zijn hartritmestoornissen met een onregelmatige hartslag en hartritmestoornissen waarbij de samenwerking tussen de boezems en de kamers verstoord is het gevaarlijkst.
Welke complicaties kunnen optreden bij een te snelle hartslag?
De meeste mensen hebben wel eens last van een te snelle hartslag. Als een te snelle hartslag echter te vaak voorkomt, kunnen deze soort hartritmestoornissen gevaarlijk zijn. Zo kunt u een te lage bloeddruk krijgen of vaak flauwvallen.
Daarnaast kunt u een hartaanval of beroerte krijgen als bloedstolsels zich in het hart of in de bloedvaten vormen. Het komt ook voor dat het hart het bloed niet goed rondpompt. In dat laatste geval spreken we van hartfalen. Een enkele keer kan een te snelle hartslag een plotselinge dood tot gevolg hebben.
Welke complicaties kunnen optreden bij een te langzame hartslag?
Bij een te langzame hartslag kunnen sommige hartritmestoornissen gevaarlijk zijn. Het kan voorkomen dat u hierdoor vaak flauwvalt of dat uw bloeddruk te laag is. Daarnaast krijgen de cellen in het lichaam te weinig zuurstof en voedingsstoffen bij een vertraagde hartslag en het kan zelfs voorkomen dat u het bewustzijn verliest.
Welke complicaties kunnen optreden bij een onregelmatige hartslag?
Het kan voorkomen dat onregelmatige hartritmestoornissen gevaarlijk zijn. Zo kan het zijn dat u hevig moet transpireren, flauw zult vallen of een lage bloeddruk zult krijgen. Het kan ook voorkomen dat u het bewustzijn verliest of dat u een bloedstolsel krijgt. Bij een onregelmatige hartslag kunnen er ook andere complicaties optreden.
Welke complicaties kunnen optreden bij een verstoorde samenwerking tussen boezems en kamers?
Bij een verstoorde samenwerking tussen boezems en kamers kunnen hartritmestoornissen gevaarlijk zijn. Bloedstolsels kunnen zich in het hart of in een van de bloedvaten vormen, waardoor er een hartaanval of een beroerte kan ontstaan. Daarnaast kunnen deze hartritmestoornissen bewustzijnsverlies en flauwvallen tot gevolg hebben.
0 reacties