Nekhernia oefeningen

Iedereen heeft wel eens last gehad van nekklachten of nekpijn. In een aantal van deze gevallen kan het gaan om een nekhernia. Een nekhernia is erg vervelend maar geneest gelukkig in de meeste gevallen na verloop van tijd. Hierbij moet uiteraard wel de juiste behandelmethode worden gekozen. Een onderdeel van de genezing is in veel gevallen het doen van diverse nekhernia oefeningen.

Nekhernia oefeningen
Zodra een nekhernia is vastgesteld wordt er vaak gekozen om de patiënt door te sturen naar een fysiotherapeut. Deze kan samen met de patiënt bekijken hoe erg het probleem is en welke oefeningen geschikt kunnen zijn. De oefeningen zullen worden doorgenomen en worden uitgevoerd met de patiënt.

Uiteraard zal er precies worden uitgelegd hoe de oefeningen moeten worden uitgevoerd zodat men ze ook thuis kan uitvoeren. Aan de hand van de klachten waar men last van heeft zal een oefenplan of behandelplan worden opgesteld.

De combinatie voldoende rust, goede oefeningen en het slikken van pijnstillers maken de genezing van een nekhernia gemakkelijker en tevens zal het een stuk sneller verlopen. Mocht dit niet de klachten wegnemen, dan kan een nekhernia operatie noodzakelijk zijn. In de meeste gevallen genezen de meeste mensen met een nekhernia echter door het doen van oefeningen en de rust die men neemt.

De oefeningen
De oefeningen die zullen worden gedaan met de fysiotherapeut zullen betrekking hebben op het onderhouden van beweeglijkheid van de gewrichten en het verbeteren en onderhouden van de spierkracht. Hierbij kan het gaan om spieren in de nek, de schouders, de armen, de handen en bij het hoofd. Oefeningen die specifiek op de nek zijn gericht worden ook wel nekoefeningen genoemd. Een voorbeeld van zo’n oefening is het intrekken van de kin en de kruin omhoog bewegen.

Indien de nekhernia het gevolg is van het hebben van een verkeerde houding dan zal hier uiteraard aan gewerkt worden. Samen met de fysiotherapeut zal worden gekeken hoe de houding kan worden verbeterd. Aan de hand van speciale oefeningen en bewegingen kan hier aan gewerkt worden.

Het is belangrijk bij een nekhernia om voldoende rust te houden. Dit houdt echter niet in dat men bedrust moet gaan houden. Te weinig beweging zal de klachten verergeren en dus ook de pijn. Door juist niets te doen zal de nek erg stijf worden en zullen de spieren juist minder sterk worden.

Door voldoende in beweging te blijven en de oefeningen juist uit te voeren zal na verloop van tijd de klachten afnemen. De oefeningen kunnen wel gevoelig zijn. Hierbij wordt aangeraden om gebruik te maken van pijnstillers, deze kunnen er voor zorgen dat de oefeningen soepeler verlopen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.