Nekhernia symptomen

Er zijn vele verschillende soorten hernia’s. Een veelvoorkomende hernia is de nekhernia symptomen. Een nekhernia brengt veel pijn met zich mee, die vervolgens weer uitstraalt naar andere delen van het lichaam. Echter wil pijn in of rondom de nek niet altijd gelijk duiden op een nekhernia.

Symptomen
Zelf een de diagnose stellen is vrij lastig. De pijn die u ervaart in uw nek kan namelijk ook op andere klachten duiden. Iemand met een nekhernia ervaart voornamelijk stekende pijn bij en rondom de nek. Een nekhernia kan een beklemming van de zenuwwortel veroorzaken. Andere symptomen die ervaren worden zijn: tintelingen, een dof gevoel van de huid, krachtverlies, incontinentie en in het ergste geval verlammingsverschijnselen. Wanneer er verlammingsverschijnselen optreden is het belangrijk om direct aan de bel te trekken.

Pijn
De pijn die ervaren wordt kan nogal variëren. Sommige mensen ervaren helemaal geen pijn of andere symptomen. Er lopen dan ook redelijk veel mensen rond in Nederland die last hebben van een nekhernia, maar het niet weten. De stekende pijn die mensen ervaren tijdens een nekhernia kunnen erger worden wanneer er kracht gezet wordt. Als voorbeeld wanneer mensen moeten persen, niezen of hoesten. Ook bij het bewegen van de arm kan er pijn optreden. De pijn kan in het ergste geval ook doorstromen naar een van de benen. Is dit het geval ga dan langs bij uw huisarts.

Huisarts en diagnose
In de meeste gevallen moet een nekhernia uit zichzelf kunnen verdwijnen. Het is namelijk een geheel natuurlijk proces. Echter is het wel belangrijk om te weten dat het daadwerkelijk ook een nekhernia is. Pijn in of rondom de nek kan namelijk ook wijzen op andere dingen. Echter in sommige gevallen is het anders. Wanneer de pijn zo onverdraaglijk is, dat normaal functioneren niet meer lukt wordt er een behandeling gestart. In het geval dat er uitvalverschijnsels op gaan treden, wordt er vaak over gegaan op een operatie.

Als u last heeft van bepaalde symptomen kan onderzoek nodig zijn om vast te stellen of het om een nekhernia gaat. Een huisarts zal na een vraaggesprek een aantal tests doen. Iemand kan ook doorverwezen worden. In dat geval kan men kiezen voor een MRI-scan of een CT-scan.

In de meeste gevallen kiest men voor een MRI-scan, omdat in bijna alle gevallen de diagnose nekhernia hiermee naar voren kan komen. MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Een CT-scan kan worden gedaan om de botstructuren van de wervelkolom goed te beoordelen. Uit deze scan kan naar voren voor welke soort operatie (indien van toepassing) moet worden gekozen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.