Nekklachten oefeningen

Veel mensen hebben regelmatig last van nekklachten. Dit kan verschillen van een stijve nek tot een stekende pijn in de nek. In veel gevallen is er geen directe oorzaak te vinden voor de klachten. Hierdoor wordt het ook lastiger om de klachten te behandelen. Een veel gebruikte methode voor het verbeteren van de nekklachten en de nekspieren is het doen van nekklachten oefeningen.

Nekklachten oefeningen
Door nekklachten oefeningen uit te voeren wordt de nek niet alleen soepeler, tevens kan het herstel worden bevorderd. Het is natuurlijk niet fijn om langdurig met nekklachten rond te blijven lopen. Het beste is wanneer de nekklachten oefeningen op u worden afgestemd. Dit kan worden gedaan door een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan samen met u, op basis van de ernst van de klachten, bekijken welke oefeningen geschikt zijn.

Tevens kan de fysiotherapeut u vertellen hoe vaak u de oefening moet herhalen. Zodra er een oefenplan is opgesteld zult u met de fysiotherapeut de oefeningen na gaan en uitleg krijgen over hoe u deze moet uitvoeren. Hoe de oefeningen worden uitgevoerd is enorm belangrijk. Indien de oefeningen niet correct worden uitgevoerd kan het zo zijn dat de klachten verergeren.

Er zijn een aantal oefeningen die gemakkelijk uit te voeren zijn en bevorderen zijn voor de nekklachten. Een voorbeeld van zo’n oefening is als volgt. Ga recht op een stoel zitten en draai het hoofd afwisselend van links naar rechts en weer terug. Hierbij is het belangrijk de bewegingen rustig uit te voeren en het hoofd zo ver mogelijk te buigen. Deze oefeningen kunt u ook doen door de kin naar de borst te bewegen en weer terug. Ook kunt u dit uitvoeren door het hoofd naar boven te bewegen.

Deze en nog vele andere oefeningen zijn op het internet te vinden met een duidelijke uitleg. Hierbij worden vaak foto’s weergegeven zodat u precies kunt zien hoe u de oefeningen moet uitvoeren. Ook wordt er aangegeven hoe vaak u de oefeningen kunt herhalen. In sommige gevallen is het echter verstandiger om langs een fysiotherapeut te gaan en samen met de fysiotherapeut oefeningen samen te stellen. Een fysiotherapeut zal de oefeningen afstemmen op de klachten die u heeft.

Indien men last heeft van een verkeerde houding zullen daar aparte oefeningen voor worden gegeven. Sommige mensen zitten of staan in een verkeerde houding waardoor de nekklachten worden veroorzaakt. Als dit het geval is zal samen met een fysiotherapeut worden bekeken hoe de houding kan worden verbeterd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.