Nekpijn hoofdpijn

Wanneer u te kampen heeft met nekpijn hoofdpijn, wat ontstaat door nekpijn wordt dit Cercivogene hoofdpijn genoemd. Als u last heeft van nekpijn betekent het niet altijd gelijk dat u ook last krijgt van hoofdpijn.

Ontstaan
Hoe de hoofdpijn ontstaat in combinatie met nekpijn, is nog niet geheel duidelijk. Gedacht wordt dat het komt doordat de spieren in de nek langdurig worden aangespannen. Daarnaast hebben ook lang niet alle mensen de goede houding. Vaak ontstaat de Cercivogene hoofdpijn naar aanleiding van een ongeluk. Dit kan wijzen op een afwijking of beschadiging van de nekwervels. Dit zorgt ervoor dat er overmatige prikkelingen van de zenuwen naar de nek en het achterhoofd stromen.

Klachten en symptomen
De hoofdpijn die ervaren wordt, is meestal te voelen door het gehele hoofd. Het straalt vaak uit vanaf uw nek door naar het hele hoofd en het gedeelte boven uw ogen. De hoofdpijn is meestal zeurend en kan een aantal uren tot dagen achter elkaar aanwezig zijn. Vaak komt de hoofdpijn onverwachts optreden. Als u te lang in de zelfde houding blijft zitten of als de nekpijn langdurig aanwezig is, kan de hoofdpijn chronisch worden. Dit is zeer vervelend en iedereen wil dat natuurlijk zoveel mogelijk vermijden.

Diagnose
Heeft u veel last van hoofdpijn en wilt u er zeker van zijn dat het komt door de nekpijn, ga dan even langs bij uw huisarts. Uit de uitleg van klachten die u geeft kan uw huisarts vaak al een conclusie trekken. Daarnaast zal hij onderzoeken of er geen sprake is van een nekhernia, whiplash of een in het ergste geval een beschadiging aan de wervels.

Heeft de huisarts ook het vermoeden op cervicogene hoofdpijn, dan zal er gekozen worden voor een neurologisch onderzoek. Dit onderzoek kan een nekhernia namelijk uitsluiten. Vertrouwd de huisarts de hiervoor genoemde onderzoeken niet, dan zal hij of zij kiezen voor een röntgenfoto.

Wat te doen?
Als u regelmatig last heeft van de hoofdpijn door middel van de nekpijn, wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Daarnaast wilt u het liefst chronische cervicogone hoofdpijn uitsluiten. Door naar een bewegingstherapeut te gaan, wordt u gecoacht in uw houding en beweging. U zult een geschikte houding aan leren, hierdoor zal uw nekpijn uiteindelijk verdwijnen. Tegen de pijn kunt u kiezen voor pijnstillers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.