Slechte stoelgang

Heb je last van een slechte stoelgang? Dan is het belangrijk dat je hier wat aan doet. Het is belangrijk dat je voldoende vezels eet en genoeg vocht binnenkrijgt, is dat in jouw situatie het geval? Dan kan dat duiden op obstipatie.

Vervelend, een slechte stoelgang

Als je een slechte stoelgang hebt is dat vervelend, maar je kunt er vaak zelf veel aan doen om het te verhelpen. Je dient iedere dag voldoende te drinken, minimaal twee liter per dag en liever meer, je moet ook voldoende vezels binnenkrijgen. Veel bewegen is ook van belang, neem iedere dag de tijd voor een wandeling. Goed eten is van belang, dit is voor zowel kinderen als voor volwassenen van groot belang. Let er goed op hoelang de slechte stoelgang duurt, het mag niet te lang duren. Dan kunt u naar een dokter gaan, om de symptomen van obstipatie te laten onderzoeken.

Wat te doen aan een slechte stoelgang?

Wanneer er sprake is van een slechte stoelgang die te lang duurt is het aan te raden naar de huisarts te gaan, bespreek dan wat er gaande is. De oorzaak van obstipatie is namelijk erg belangrijk. De huisarts kan eventueel medicatie geven als je al voldoende eet, genoeg beweegt en veel drinkt. Het is belangrijk dat je er zelf aan doet wat je kunt, vezels eten is een van de voornaamste dingen waar je aan moet denken, neem ook de tijd om te eten en te drinken en om naar het toilet te gaan. Bezig zijn, bewegen in de buitenlucht, loop of fiets even na het eten of net voordat je naar bed gaat en dan kan de slechte stoelgang een stuk verbeteren of zelfs verdwijnen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.