Verstopping en obstipatie bij darmen

Als je last hebt van een verstopping en obstipatie bij darmen, dan kan dat erg vervelend zijn. Het kan zijn dat je hierdoor buikpijn krijgt. Er wordt wel eens gedacht dat alleen volwassenen last kunnen hebben van een verstopping in de darmen, maar ook kinderen kunnen hier veel last van ondervinden. Lees hier meer over op onze obstipatie bij kinderen pagina.

Let op de symptomen van obstipatie van de darmen

Bij jezelf merk je het wel wanneer je last hebt van obstipatie van de darmen, maar hoe merk je het bij de kinderen? Als zij niet eens per twee dagen ontlasting hebben of je merkt dat het moeizaam gaat, is het aan te raden eens naar het voedingspatroon te kijken. Krijgen de kinderen genoeg vocht binnen? Hebben zij voldoende vezels in de voeding? Het is van groot belang dat hier aan wordt gedacht. Kinderen moeten goed eten en dan hebben zij ook goede ontlasting.

BEHANDELING OBSTIPATIE DARMEN

Bij een obstipatie van de darmen kun je het beste veel drinken, zorgen dat je veel vezels binnenkrijgt en zorgen dat je veel beweegt. Daarom is het van belang dat je inziet hoe belangrijk goed eten is. Bewegen dien je dagelijks te doen, blijf niet binnen zitten maar wandel een rondje extra. Dit is goed voor je lichaam en geest en de spijsvertering kan hierdoor beter zijn werk doen. Als de verstopping aan de darmen niet beter wordt, kan de arts altijd nog medicatie geven. Maar je kunt het beste zelf kijken wat je met voeding en bewegen kunt doen, daar kun je het probleem van de verstopping vaak al mee oplossen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.